Aston Martin Cygnet eruit omdat Toyota stopt met iQ

0

Aston-Martin-Cygnet-eruit-omdat-Toyota-stopt-met-iQ-1Aston Martin is gestopt met de Cygnet omdat Toyota de iQ in de ban doet.

De Cygnet is gebaseerd op de iQ en Ulrich Bez, CEO van Aston Martin, vertelt aan Autocar dat de Cygnet niet gebracht heeft waarop hij hoopte. Toyota wilde niet meewerken aan plannen om een motor met supercharger te monteren, die Bez nodig achtte voor een introductie van de auto in Amerika.

Cygnet wordt cultcar

Bez zegt: “We hebben een fantastische start gehad met Toyota, maar de samenwerking is niet voortgezet zoals ze dat met andere automerken wel doen. De Cygnet was de perfecte auto voor in steden als Londen. Ik denk dat het in de toekomst een cultcar zal worden.”

Toyota wilde niet reageren op het commentaar van Bez. In Nederland stopt Toyota met de levering van de iQ en levert de auto alleen nog uit voorraad.

 

 

 

Deel.

Over de schrijver

Arno (1984) schrijft sinds december 2010 voor Automotormedia en heeft zich opgewerkt tot adjunct hoofdredacteur auto's van Driving-Dutchman.com en Testauto.nl. Arno ondersteunt de andere medewerkers bij hun werk en schrijft de meeste nieuwsartikelen. Arno volgt het autonieuws op de voet, maar ook de youngtimer- en aftersales-branche en management gerelateerde zaken in de autowereld spreken hem aan. Helaas bezit Arno op dit moment geen auto.

Laat een reactie na: