Cadillac ATS Coupé ook met vierwielaandrijving

Tekst on 14 januari 2014 in Cadillac, Kort nieuws met 0 Comments

cadillac-ats-coupe-ook-met-vierwielaandrijvingCadillac presenteert vandaag de ATS Coupé die leverbaar wordt met achterwiel- en vierwielaandrijving.

De basis van de 2,0-liter turbomotor werd gelegd door de 2.0-liter uit de ATS sportsedan. In de ATS Coupé levert hij 276 pk en 14 procent meer koppel, tot maximaal 400 Nm. Dit resulteert in een verwachte acceleratie van 0-100 km/h in 5,8 seconden.

Sportonderstel met Magnetic Ride Control

De ATS Coupé heeft een bijna perfecte 50/50 gewichtsverdeling en laag een zwaartepunt. De achterwielophanging bestaat uit een vijflink onafhankelijke constructie en vóórr is een multi-link ophanging met dubbel scharnierende MacPherson veerpoten en een direct-gelinkte stabilisatorstang gebruikt. Een door de bestuurder instelbaar sportonderstel is leverbaar en bestaat ondermeer uit Magnetic Ride Control, een mechanisch sperdifferentieel, een vergrote koelcapaciteit voor de motor en 18 inch high performance banden.

CUE infotainmentsysteem

Het CUE infotainmentsysteem is verder verbeterd en is nu voorzien van een nieuwe Tekst-to-Voice mogelijkheid voor smartphone gebruikers en Siri Eyes Free voor iPhone iOS 6 en iOS 7 bezitters.

De ATS Coupé is vanaf deze zomer te bestellen en arriveert in de herfst in Nederland.

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *

Top