Citroën C-XR concept voorbode van samenwerking met Dongfeng

0

Citroën-CXR-concept-voorbode-van-samenwerking-met-Dongfeng-1Citroën onthult in Peking de C-XR concept die een beeld geeft van de eerste SUV die zal worden gemaakt door de joint-venture tussen Citroën en Dongfeng.

De C-XR concept is met een lengte van 4,26 meter en een breedte van 1,79 meter compact en heeft een herkenbare stijl met een duidelijk SUV karakter.

Design benadrukt ruimte

Het design van de C-XR concept valt op door een brede, chromen grille die de chevrons verbindt met de koplampen, de LED-dagrijverlichting, de koplampen met dubbele modules en de ‘C’-lijn op de zijkanten die dakdragers met de chroomkleurige beschermlijst verbindt en daarmee de ruimte in de auto moet benadrukken.

Citroën-CXR-concept-voorbode-van-samenwerking-met-Dongfeng-2Geen vierwielaandrijving

Standaard is Grip Control dat samen met de All Season-banden de grip van de wielen op de bijzonderheden van het wegdek afstemt waardoor de auto overal en altijd over de optimale aandrijfkracht beschikt, zonder daarvoor vierwielaandrijving nodig te hebben. Het studiemodel beschikt over een THP 160 benzinemotor en een automatische versnellingsbak.

 

 

 

Deel.

Over de schrijver

Arno (1984) schrijft sinds december 2010 voor Automotormedia en heeft zich opgewerkt tot adjunct hoofdredacteur auto's van Driving-Dutchman.com en Testauto.nl. Arno ondersteunt de andere medewerkers bij hun werk en schrijft de meeste nieuwsartikelen. Arno volgt het autonieuws op de voet, maar ook de youngtimer- en aftersales-branche en management gerelateerde zaken in de autowereld spreken hem aan. Helaas bezit Arno op dit moment geen auto.

Laat een reactie na: