Citroën C1 krijgt linnen Airscape-dak

Tekst on 24 februari 2014 in Citroën, Kort nieuws met 0 Comments

Citroën-C1-krijgt-linnen-Airscape-dak-1Na de Peugeot 108 is het de beurt aan de nieuwe Citroën C1. Ook deze stadsrakker wordt getoond op de Salon van Genève.

Net als zijn voorganger wordt de nieuwe, 3,46 meter lange, C1 aangeboden als 3- en 5-deurs. Nieuw is het linnen Airscape open dak, het 7 inch touchscreen tablet en Mirror Screen technologie, waarmee de apps van de smartphone kunnen worden gekopieerd en bediend via de tablet. Ook zaken als Keyless entry & start, een achteruitrijcamera en Hill-start assist zijn leverbaar.

Kleurrijk leveringsprogramma

De nieuwe C1 is leverbaar in acht carrosseriekleuren en hij kan ook worden gepersonaliseerd in een combinatie van twee kleuren. Er zijn twee speciale introductieversies, waarbij het dak een andere kleur heeft dan de carrosserie. De versie met Airscape-dak heeft ook twee kleuren. Zo kan er voor het linnen dak gekozen worden uit Sunrise Red, Black en Grey. Lichtmetalen wielen met diamantglans zijn optie.

Ook met ETG-versnellingsbak

In vergelijking met de vorige generatie heeft de nieuwe C1 een vier kilo lichtere achtertrein, nieuwe schokdempers en een stabilisatorstang met een grote diameter. Met de 1.0 e-VTi 68 Airdream gekoppeld aan een 5-versnellingsbak, met Stop&Start technologie en een speciaal aero pack, verbruikt de C1 3,8 liter per 100 kilometer (CO2-uitstoot 88 g/km). Deze motor wordt ook aangeboden met een elektronisch bediende versnellingsbak: ETG (Efficient Tronic Gearbox). Deze 5-versnellingsbak beschikt over een kruipfunctie en verbeterde pedaalafstellingen, zodat de auto rustig weg kan rijden en meer rijcomfort moet bieden. De  C1 is ook leverbaar met de 1.2 VTi 82 motor van de PureTech-familie. Deze driecilinder benzinemotor verbruikt 4,3 liter per 100 kilometer (CO2-uitstoot 99 g/km).

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Current day month ye@r *

Top