Dacia breidt productie Sandero uit naar Marokko

0

Dacia-breidt-productie-Sandero-uit-naar-MarokkoWegens een enorme vraag in Europa breidt Renault de productie van de Dacia Sandero uit naar Marokko.

In de eerste acht maanden van 2013 zijn er in Europa 79.586 Sandero’s verkocht, een stijging van 59 procent ten opzichte van 2012. In het Marokkaanse Tanger heeft moederbedrijf Renault nu een extra productielijn ter waarde van 400 miljoen euro opgezet. Hierdoor kunnen er in deze fabriek nu geen 200.000, maar 340.000 auto’s per jaar gebouwd worden. In dezelfde fabriek worden ook de Dacia Lodgy en Dokker gebouwd. De Sandero wordt tevens in het Roemeense Pitesti gebouwd.

Lees onze test met de Dacia Sandero Stepway.

 

 

Deel.

Over de schrijver

Arno (1984) schrijft sinds december 2010 voor Automotormedia en heeft zich opgewerkt tot adjunct hoofdredacteur auto's van Driving-Dutchman.com en Testauto.nl. Arno ondersteunt de andere medewerkers bij hun werk en schrijft de meeste nieuwsartikelen. Arno volgt het autonieuws op de voet, maar ook de youngtimer- en aftersales-branche en management gerelateerde zaken in de autowereld spreken hem aan. Helaas bezit Arno op dit moment geen auto.

Laat een reactie na: