Ford 1.0 EcoBoost-motor International Engine of the Year 2014

0

Ford-1.0-EcoBoost-motor-International-Engine-of-the-Year-2014Ford heeft met zijn 1.0 EcoBoost motor de concurrentie van premiummerken en supercars verslagen door voor de derde keer op rij de “Oscars” van de motorindustrie te winnen – een unieke prestatie.

Vandaag kreeg de 1.0-liter EcoBoost-motor van de Ford Motor Company de titel “International Engine of the Year 2014″ vanwege zijn rijcomfort, prestaties, zuinigheid, verfijning en hoogstaande technologie.

Volle prijzenkast

Een panel van 82 autojournalisten uit 35 landen riep tijdens de Engine Expo 2014 in Stuttgart de 1.0-liter EcoBoost uit tot “Best Engine Under 1.0-litre” voor het derde jaar op rij. De motor heeft tot nu toe 13 grote prijzen gewonnen. Naast het winnen van zeven International Engine of the Year prijzen in drie jaar – waaronder Best New Engine in 2012 – heeft de 1.0-liter EcoBoost ook de International Paul Pietsch Award 2013 voor technologische innovatie in Duitsland; de Dewar Trophy van de Royal Automobile Club in Groot-Brittannië; en de Breakthrough Award van het tijdschrift Popular Mechanics gewonnen. Ford is ook de eerste autofabrikant die een prijs heeft gewonnen van Ward’s 10 Best Engines voor een driecilinder motor.

focus-ecoboost-edition

Hevige strijd

“Dit jaar was de strijd het hevigst, maar de 1.0-liter EcoBoost blijft opvallen om de juiste redenen – heel verfijnd, verrassend flexibel en een uitstekende efficiëntie”, zegt Dean Slavnich, vicevoorzitter van de 16e International Engine of the Year verkiezing en redacteur van het tijdschrift Engine Technology International. “De 1.0-liter EcoBoost is een van de sterkste staaltjes aandrijvingstechniek van dit moment.”

Populair in Nederland

Een op de vijf Ford-modellen die op de 20 grootste Europese markten verkocht worden zijn auto’s met 1.0-liter EcoBoost-motoren. In de eerste vijf maanden van 2014 waren de 1.0-liter EcoBoost modellen het populairst in Nederland (38 procent van alle verkochte auto’s), gevolgd door Denemarken (37 procent) en Finland (33 procent). In de Europese productiefaciliteiten van Ford in Keulen en Craiova wordt elke 42 seconden een nieuwe 1.0 EcoBoost-motor geproduceerd en men heeft recent de mijlpaal van 500.000 exemplaren overschreden.

 

Deel.

Over de schrijver

Arno (1984) schrijft sinds december 2010 voor Automotormedia en heeft zich opgewerkt tot adjunct hoofdredacteur auto's van Driving-Dutchman.com en Testauto.nl. Arno ondersteunt de andere medewerkers bij hun werk en schrijft de meeste nieuwsartikelen. Arno volgt het autonieuws op de voet, maar ook de youngtimer- en aftersales-branche en management gerelateerde zaken in de autowereld spreken hem aan. Helaas bezit Arno op dit moment geen auto.

Laat een reactie na: