Ford Focus Electric vanaf 39.990 euro

Tekst on 21 augustus 2013 in Ford, Kort nieuws met 0 Comments

Ford-Focus-Electric-vanaf-39.990-euroDe Ford Focus Electric is er vanaf 39.990 euro.

De 5-deurs Focus Electric is de eerste volledig elektrisch aangedreven personenauto van Ford in Europa. In Noord-Amerika is de Focus Electric al zo’n anderhalf jaar leverbaar. De Europese versie wordt in de Ford-fabriek in Saarlouis (Duitsland) geproduceerd. De productie is daar onlangs van start gegaan.

Lithium-ion
Twee lithium-ion accupakketten met een totale capaciteit van 23 kWh vormen de voeding van de 145 pk en 250 Nm sterke elektromotor. De maximumsnelheid bedraagt 137 km/u, voor de acceleratie van 0 naar 100 km/h is 11,4 seconden nodig en de maximale actieradius bedraagt 162 kilometer. Als leeggewicht geeft Ford 1.700 kilo op.

Opladen onder het rijden
Onder het rijden worden de accu’s van de Focus Electric opgeladen door het regeneratieve remsysteem. De Brake Coach, een technologie die de bestuurder helpt om zo gelijkmatig mogelijk te remmen, zorgt ervoor dat meer energie naar de accu’s kan worden teruggevoerd.

Oplaadstation
In stilstand kan de Focus Electric met een kabel op een stroombron worden aangesloten. Er zijn drie oplaadmogelijkheden:
1. Accu’s laden met een thuis geïnstalleerd vast oplaadstation (16 ampère). Oplaadtijd: circa 6-7 uur.
2. Accu’s laden via een vast openbaar oplaadpunt (16 ampère) met een speciale kabel. Oplaadtijd: circa 6-7 uur.
Bij een aansluiting van 32 ampère neemt de oplaadtijd af tot 3-4 uur.
3. Accu’s laden door deze met de meegeleverde kabel aan te sluiten op een gewoon stopcontact (10 ampère). Oplaadtijd: circa 11 uur.

Dealers
De elektrische Focus is in Europa verkrijgbaar bij een select aantal Ford dealers. Indien de markt erom vraagt, zal Ford in Nederland het Focus Electric dealernetwerk verder uitbreiden. Ford verleent vijf jaar volledige garantie en de auto is leverbaar vanaf medio september. Eind volgend jaar wordt de reeks uitgebreid met de C-Max Energi Plug-in Hybrid, gevolgd door de nieuwe Mondeo Hybrid.

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *

Top