Holden verdwijnt mogelijk in 2016

0

Holden-stopt-in-2016Begin 2016 valt mogelijk het doek voor het Australische Holden.

Nadat gisteren bekend werd dat General Motors in 2015 in Europa met Chevrolet stopt, komt nu het bericht dat het een jaar later mogelijk ook voor Holden is afgelopen. Holden is het grootste en het bekendste Australische automerk. De voormalige producent van karren en autobussen werd in 1931 overgenomen door het Amerikaanse autoconcern General Motors.

Mogelijkheden voor staatssteun

ABC meldt dat begin volgend jaar de beslissing wordt genomen of Holden blijft bestaan. De Australische regering bekijkt de mogelijkheden voor steun aan de autoindustrie, maar de zaken staan er slecht voor.

Geschiedenis

Rond 1990 stopte de samenwerking met Nissan en ging Holden samenwerken met het Duitse zustermerk Opel. Midden jaren ’90 stopte ook de samenwerking met Toyota, waarna ook diens modellen werden vervangen door Opels.Vanaf 2000 ging Holden samenwerken met het Daewoo, dat door General Motors was overgenomen. Het merk verving modellen van Opel door equivalenten van Daewoo. Door Daewoo’s faillissement stopte deze samenwerking. In mei 2005 verhuisde Holden naar een nieuw hoofdkwartier in Port Melbourne (Victoria).

Export belangrijk voor Holden

Holden exporteert nog steeds een groot deel van zijn productie. De belangrijkste buitenlandse afzetmarkt zijn de landen in het Midden-Oosten. Andere exportlanden zijn Brazilië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika. In veel van die landen worden de Holdens verkocht onder de merknaam Chevrolet.

 

Deel.

Over de schrijver

Arno heeft van 2010 tot april 2015 voor Driving-Dutchman.com geschreven.

Laat een reactie na: