Honda Accord verdwijnt uit Europa

3

Honda-Accord-verdwijnt-uit-EuropaHonda zal in Europa niet met een opvolger van de Accord komen. De verkoopcijfers van het huidige model zijn dermate laag dat een nieuw model niet rendabel is.

De Engelse Honda-baas Leon Brannan heeft aan Automotive News Europe bevestigd dat er geen Europese variant van de volgende Accord op de planning staat. Brannan zegt: “Na de huidige Accord zullen we niet in dit segment terugkeren, de kosten om te concurreren tegen de BMW 3 Serie en Mercedes C-Klasse zijn te hoog.”

Lage verkoopcijfers

In Nederland zijn de verkopen van de Accord de laatste jaren flink gedaald. In 2012 zijn er 100 stuks verkocht, een jaar later waren dit er nog slechts 43 en vorig jaar bleef de teller steken op 17 exemplaren. Het is onbekend of deze auto’s ook daadwerkelijk een koper hebben gevonden of dat ze (nog) op naam van een Honda-dealer staan.

Sinds 1972 is de Accord leverbaar in Europa en in 1992 begon de bouw van de auto in het Engelse Swindon. In 2000 werd de productie weer overgeheveld naar Japan.

 

Deel.

Over de schrijver

Arno (1984) schrijft sinds december 2010 voor Automotormedia en heeft zich opgewerkt tot adjunct hoofdredacteur auto's van Driving-Dutchman.com en Testauto.nl. Arno ondersteunt de andere medewerkers bij hun werk en schrijft de meeste nieuwsartikelen. Arno volgt het autonieuws op de voet, maar ook de youngtimer- en aftersales-branche en management gerelateerde zaken in de autowereld spreken hem aan. Helaas bezit Arno op dit moment geen auto.

3 reacties

  1. Ik heb voorheen altijd Honda (civic) gereden, maar jaren geleden kwamen ze op de proppen met die spuuglelijke futuritische Civic. Andere mooie modellen van Honda waren ook al dood verklaard, zoals de Prelude, dus zat er niets anders op dan uit te zien naar een ander merk. Tot op de dag van vandaag weet ik niet wat hen bezielde maar ze maken nog steeds van die vreselijke modellen. Honda techniek is nog steeds prima, maar de verpakking is werkelijk prut… erg jammer want zolang ze geen aansprekende modellen maken keer ik niet terug naar dit merk.

  2. Honda doet het beter op de Amerikaanse markt en krijgt het in Europa maar niet voor elkaar. Ik denk dat er toch een moment komt dat Honda in Europa weer voet aan wal krijgt. Het is een kwestie van tijd.

Laat een reactie na: