Jaguar bouwt de zes missende E-Types Lightweight

Tekst on 14 mei 2014 in Jaguar, Klassiek, Kort nieuws met 0 Comments

Jaguar-bouwt-de-zes -missende-ETypes-LightweightJaguar gaat zes reproducties bouwen van de E-Type Lightweight uit 1963. Het gaat hier om de zes missende auto’s uit een serie van 18.

Hoewel er 18 chassisnummers waren toegewezen, werden er in 1963 slechts 12 van deze aluminium Special GT E-Type cars geproduceerd.

114 kilo lichter dan oorspronkelijk

De zes missende lichtgewicht E-Types worden bij Jaguar gebouwd door de beste vaklieden van het merk. Ze worden geconstrueerd volgens de specificaties van de 12 exemplaren die wel werden geproduceerd, inclusief de 3,8-liter zescilinder lijnmotor. De Lightweight E-Types zijn dankzij hun carrosserie en motorblok van aluminium nog eens 114 kilo lichter dan de oorspronkelijke standaarduitvoeringen. Ook minder chroom en een sobere interieuruitvoering met bijvoorbeeld handbediende, lichtgewicht ramen leverden een bijdrage aan het lage gewicht.

Jaguar verwacht een grote belangstelling voor de zes Lightweight E-Types. Gevestigde Jaguar collectors, vooral diegenen met interesse in historische autosport, krijgen prioriteit over andere potentiële klanten.

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *

Top