Kia biedt Soul EV aan voor 32.995 euro

0

Kia-biedt-Soul-EV-aan-voor-32995-euro-1Kia biedt de volledig elektrische Soul EV ExecutiveLine aan voor 32.995 euro en met 4 procent bijtelling voor zakelijke rijders.

Ondernemers kunnen bij aanschaf gebruikmaken van fiscale regelingen als de Milieu Investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL). Net als alle Kia-modellen heeftde Soul EV 7 jaar of 150.000km fabrieksgarantie.

160 kilometer in de praktijk

De Soul EV is voorzien van een 110 pk sterke elektromotor met een koppel van 285 Nm dat direct vanuit stilstand voorhanden is. Een acceleratie van 0 naar 100 km/h in 11,2 seconden behoort tot de mogelijkheden. Dankzij een batterijcapaciteit van 27 kWh heeft de Soul EV volledig opgeladen een gecombineerde actieradius (NEDC) van 212 kilometer, wat in de praktijk neerkomt op ongeveer 160 kilometer.

Kia-biedt-Soul-EV-aan-voor-32995-euro-2

Snelladen in 60 minuten

Kia heeft de Soul EV vanaf de basis als elektrische auto ontwikkeld. Dat blijkt bijvoorbeeld uit het batterijpakket dat in de bodem van de auto is geïntegreerd. Die constructie komt de stabiliteit van de auto ten goede vanwege het lage zwaartepunt en beperkt de interieurruimte nauwelijks. Op- en bijladen van het batterijpakket van de Soul EV kan via een laadpaal, een wandbox of een regulier stopcontact. De laadtijd van een volledige batterijlading varieert van 14 tot 15 uur via een normaal stopcontact tot 4 à 5 uur via een wandbox. Via een laadpaal behoort ook snelladen standaard tot de mogelijkheden. Hiermee wordt 80 procent van de batterijcapaciteit bereikt in 60 minuten bij 20 kW of 30 minuten bij 50 kW.

Standaard navigatiesysteem

Standaard heeft de Soul EV ExecutiveLine Dual Zone Climate Control, cruise control, een navigatiesysteem met achteruitrijcamera, elektrische ramen voor en achter, elektrisch bedienbare, verwarmbare en inklapbare buitenspiegels en stoelverwarming. In september maakt de Kia Soul EV zijn opwachting in Nederland.

 

Deel.

Over de schrijver

Arno heeft van 2010 tot april 2015 voor Driving-Dutchman.com geschreven.

Laat een reactie na: