Autotest Kia Carens 1.6 GDi Business Pack

Tekst on 9 september 2013 in Kia, Rijtesten met 0 Comments

Kia-Carens-1.6-GDi-Business-Pack-DrivingDutchman-11

Sinds april van dit jaar staat de compleet nieuwe Carens bij de Nederlandse Kia-dealers. Reden voor Driving-Dutchman om de nieuwe ruime mpv van Kia aan de tand te voelen. We reden een week lang in de Kia Carens 1.6 GDi Business Pack in de kleur Galaxy Brown.

Motoren
De Carens is leverbaar met vier verschillende motoren waaronder de 135 pk direct ingespoten 1.6 Gasoline Direct injection (GDi) benzinemotor. Ook is er een krachtigere 2,0-liter GDi met 166 pk en een 1.7 CRDi met 115 en 136 pk. Om maar even direct wat over de 1.6 GDi motor te vertellen; deze zal geen trekauto van het jaar worden.

De 1.6 GDi motor zal van de Carens geen trekauto van het jaar maken.

In het dagelijkse verkeer voldoet de motor goed, is soepel en stil, maar er zijn momenten dat je verlangd naar meer pk’s. Heb je een caravan, dan zal je toch voor de 2.0 liter GDi met 166 pk moeten kiezen of voor één van de diesels. Beroer je de versnellingshandel volgens de schakelindicator, dan voel je dat de bijna 1.400 kg zware Carens wel wat moeite moet doen om op snelheid te komen.

Kia-Carens-1.6-GDi-Business-Pack-DrivingDutchman-16

Uiterlijk
De eerste generatie Carens kwam in 2000 in Nederland op de markt, de tweede in 2006. Deze derde generatie sluit helemaal aan bij de actuele Kia-stijl met de, ja daar heb je hem weer, kenmerkende Tiger Nose grille. Wat opvalt aan de Carens zijn de enorme koplampunits. Vanuit de heupen lopen de lijnen van de zijkant van de Carens mooi door in die koplampunits. Het geeft de Kia een voornaam en robuust uiterlijk. Mpv’s staan altijd wat hoger op ‘de poten’, maar bij de Carens valt dat niet eens zo erg op. Voor mijn gevoel komt dat door de optionele 17 inch wielen en de kleur Galaxy Brown. De Carens lijkt niet erg op een typische mpv, en dat bedoel ik als compliment.

Kia-Carens-1.6-GDi-Business-Pack-DrivingDutchman-15

Ruimte
Als je achter het stuur plaatsneemt, dan valt direct op dat alles op de juiste plek zit. Misschien is de overdaad aan knoppen op het stuur wat te veel van het goede. Ik telde maar liefst 15 knoppen exclusief de claxon. Echter, na enige minuten achter het stuur went alles snel. De kwaliteit van de materialen in de Carens hebben een enorme sprong gemaakt sinds de eerste generatie.

Als je op de buitenste zitplaats plaatsneemt, en je bent langer dan 1,88 meter, dan raak je met je hoofd de dakrand.

Menig ander automerk kan hier een voorbeeld aan nemen. De navigatie en radio zijn erg gemakkelijk te bedienen. De zitpositie van de bestuurder kun je op alle mogelijke manieren instellen. De juiste zithouding is makkelijk te vinden. Op de tweede zitrij is het goed toeven. Als je op de buitenste zitplaats plaatsneemt, en je bent langer dan 1,88 meter, dan raak je met je hoofd de dakrand. Dat komt door de naar binnenlopende daklijn.

Kia-Carens-1.6-GDi-Business-Pack-DrivingDutchman-13

Stoelen en laadruimte
De voorstoelen hebben een optionele uitklaptafel met extra bekerhouders. Jeugdige passagiers zullen het zeer op prijs stellen als je die optie aanvinkt op het bestelformulier. Onder de vloer van de tweede zitrij bevind zich nog meer laadruimte. De derde zitrij is alleen geschikt voor jonge kinderen die lenig genoeg zijn om achterin te kruipen. Als je de derde zitrij gebruikt, gaat dit wel ten koste van de bagageruimte.

Klap je alle rugleuningen naar beneden, dan ontstaat er een enorme ruimte die door IKEA liefhebbers geweldig gewaardeerd zal worden.

Het is dus óf een derde zitrij, óf meer bagageruimte. Het opklappen van de rugleuningen van de derde zitrij gaat erg gemakkelijk. Simpel aan een koord bij de rugleuning trekken en de leuning klapt naar beneden of omhoog. Ik vraag me alleen wel af waarom dit ook niet bij de tweede zitrij mogelijk is. Klap je alle rugleuningen naar beneden, dan ontstaat er een enorme ruimte die door IKEA liefhebbers geweldig gewaardeerd zal worden. De Billy boekenkast, Isfjorden of de Stockholm passen er prima in!

Kia-Carens-1.6-GDi-Business-Pack-DrivingDutchman-12

Rijeigenschappen
Mpv’s hebben in het algemeen een wat hoger zwaartepunt. De Carens is hierop geen uitzondering. Als je wat rapper door de bocht gaat, dan merk je dat de comfortabel afgestelde Carens overhelt. Net als bij veel andere voorwielaangedreven auto’s, is ook bij de Carens wat onderstuur voelbaar. Op het stuur zit een knop waarmee je het stuurkarakter kunt aanpassen van Normaal naar Comfort of Sport. Ik merkte het verschil in de verschillende standen echter amper. In de sportstand is de auto ook niet sportief. Maar goed, daar koop je ook geen mpv voor. Communicatief en qua stuureigenschappen valt hier nog wel wat winst door Kia te behalen Met een flinke zijwind moet je regelmatig corrigeren. Voor de rest is er op de wegligging niks aan te merken. De 17 inch velgen met Dunlop SportMaxx banden in de maat 225/45/R17 dragen daar ook aan bij.

Kia-Carens-1.6-GDi-Business-Pack-DrivingDutchman-14

Conclusie
De Carens heeft enorme stappen gemaakt sinds 2000. De gebruikte materialen zijn erg mooi en de bouwkwaliteit is goed. De ruimte en de wijze waarop die ruimte is gemaakt binnenin de Carens dwingt bewondering af. Motorisch zouden we liever de 2.0-liter GDI kiezen. Maar uiteraard is die weer wat minder zuinig dan de 1.6 GDi. Wij haalden een gemiddelde van 6,8 l/100 km. Bij de kopers van dit soort auto’s speelt verbruik natuurlijk ook een rol. Het zal Kia heel veel moeite gaan kosten om een vierde generatie Carens nog beter te maken. En de concurrentie moet erg veel moeite doen om bij de huidige Carens in de buurt te komen.

Foto’s: Lars Oosterveen. Bekijk meer Foto’s op onze Facebook en Google+ pagina’s.

Technische gegevens:
Brandstof: Benzine
Energielabel: B
CO2 uitstoot: 149 g/km
Cilinderinhoud: 1.591 cc
Cilinders: 4
Max. vermogen: 99 kW/135 pk bij 6.300 tpm
Max. koppel: 164 Nm bij 4.850 tpm
Acceleratie: 0-100 km/h: 11,3 sec
Topsnelheid: 185 km/h
Transmissie: 6 versnellingen handgeschakeld
Gewicht: 1.383 kg
Prijs basisuitvoering: euro 23.995 euro
Prijs gereden uitvoering: 29.394 euro
Gereden testkilometers: 653 km

Plus
+ Veel value for money
+ Ruim
+ Mooie materialen

Min
- Futloze motor
- Zijwindgevoelig
- Indirect stuurgevoel

Tags: , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Current day month ye@r *

Top