Lotus C-01 mag de weg op

0

Lotus-C01-DrivingDutchman-3De Lotus C-01 mag na twee jaar planning en ontwikkeling eindelijk legaal de weg op. Dit meldt producent Kodewa Performance Motorcycles (PMC) die 100 stuks van de Lotus motorfiets onder licentie van de sportwagenfabrikant mag gaan produceren.

De Lotus C-01 wordt aangedreven door een 1.195 cc viertakt V-twin met een vermogen van ongeveer 200 pk. De 181 kilo wegende C-01 is opgebouwd met veel lichtgewicht materiaal zoals koolstofvezel, titanium en vliegtuigkwaliteit staal. Om de C-01 tot stilstand te brengen zijn aan het voorwiel twee 320 millimeter remschijven en twee vierzuiger remklauwen gemonteerd. De wielbasis bedraagt 1.645 millimeter en de zithoogte 710 millimeter.

Opmerkelijke balhoofdhoek

De balhoofdhoek van 54 graden is opmerkelijk voor een superbike en neigt veel meer naar die van een chopper. Günther Holzer, ceo van PMC-moeder Holzer Group: ”Ik was een van de eersten die met de motor mocht rijden en ik moet zeggen dat ik erg onder de indruk was. Samen hebben we de balans tussen rauwe, agressieve kracht en een goede handling gevonden. Het team heeft iets heel bijzonders gemaakt, de motor ziet er ongelooflijk uit, klinkt fantastisch en rijdt bovenal sensationeel.”

Lotus-C01-DrivingDutchman-5

C-01 moest een kunstwerk worden

De C-01 is ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd in samenwerking met motorsportveteranen onder leiding van Daniel Simon. Dat heeft volgens Colin Kolles van Kodewa geresulteerd in een high performance superbike. “We wilden een motorfiets maken die niet alleen geweldig rijdt, maar ook een kunstwerk is. Simon: “Het ontwerpproces van de C-01 ging niet over rozen. Er waren veel uitdagingen om te zorgen dat de motor de visuele zintuigen raakt met een klassieke uitstraling in een moderne verpakking.”

Gelimiteerde oplage

De C-01 wordt is verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen. Sommige daarvan zijn een eerbetoon aan de motorsport-geschiedenis van Lotus. Met de customisation service kan een klant zijn eigen motor samenstellen.

Door de gelimiteerde oplage van 100 exemplaren, moeten fans en liefhebbers snel beslissen om zich eigenaar te mogen noemen van de Lotus C-01.

Deel.

Over de schrijver

Maxim Schreefel is een fanatiek motorrijder met een brede interesse in de motorsport en techniek. Een diversiteit aan merken en type motoren heeft zijn aandacht. Huidige motor is een Triumph Tiger 800 XC, die gedeeld wordt met zijn vrouw.

Laat een reactie na: