Maserati Alfieri Concept is mooiste studiemodel van 2014

0

Maserati-Alfieri-Concept-is-mooiste-studiemodel-van-2014Tijdens de Car Design Night in Genève is de Maserati Alfieri Concept door toonaangevende designers uit de internationale auto-industrie uitgeroepen tot Concept Car of the Year 2014.

De Alfieri Concept werd in 2014 onthuld op de autoshow van Genève. Het is een 2+2 studiemodel ter ere van het 100-jarig bestaan van Maserati, waarbij de naam Alfieri een ode is aan de meest prominente van de gebroeders Maserati, de oprichters van het merk. De conceptauto werd ontworpen in het Centro Stile in Turijn, onder supervisie van Lorenzo Ramaciotti (Head of Centro Stile) en geleid door Marco Tencone, die de Car Designs of the Year onderscheiding namens Maserati in ontvangst nam.

Productiemodel in 2017

Vanwege de vele positieve reacties na zijn publieksdebuut is de Alfieri inmiddels bevestigd als productiemodel voor 2017, iets later gevolgd door een cabrioletvariant. De Car Designs of the Year Awards is volledig onafhankelijk. De jury bestaat uit professionele designers van autofabrikanten, opleidingen en leveranciers waaronder Daimler, Jaguar, Volvo, General Motors, Hyundai, Lear, Coventry University en de Renault Group.

De Alfieri Concept is opgenomen in het tweede Car Design Review jaarboek dat tijdens het evenement werd gepresenteerd. Het 184 pagina’s tellende hardcover exemplaar werpt een blik op het afgelopen autodesignjaar en gaat uitgebreid in op het winnende ontwerp van 2014.

 

Deel.

Over de schrijver

Arno heeft van 2010 tot april 2015 voor Driving-Dutchman.com geschreven.

Laat een reactie na: