Maserati breekt verkooprecord in eerste zeven maanden van 2014

0

Maserati-start-2014-met-grote-winstNooit eerder werden er zo veel Maserati Ghibli’s en Quattroportes in Nederland verkocht. Dit jaar al 100. Een mooie mijlpaal voor een merk dat dit jaar zijn eeuwfeest viert.

De populariteit van het Italiaanse merk laat zich eenvoudig verklaren: de Ghibli en Quattroporte zijn nu leverbaar met dieselmotor en ook het nieuwe leaselabel LEF maakt Maserati-rijden bereikbaarder.

Verantwoorde keuze

De Ghibli is het populairste model gevolgd door de Quattroporte. Kijken we alleen naar de Ghibli, dan zijn vooral de uitvoeringen met een dieselmotor in trek. In het verleden koos alleen de autoliefhebber voor het merk met de drietand, nu doet dat ook de liefhebber die een verantwoorde, zakelijke keuze wil maken.

Maserati-Ghibli-diesel-vanaf-80947-euro-1

Speciale lease-uitvoering

De verwachtingen zijn dat de aantallen nog verder kan oplopen dit jaar, onder meer door de introductie van een speciale lease-uitvoering van de Ghibli en de Quattroporte. Deze Edizione Aziendale is een business edition met een rijkere uitrusting en alleen verkrijgbaar bij Louwman Exclusive. Een Ghibli Edizione Aziendale met 275 pk dieselmotor en achttraps automaat is er vanaf 1.435 euro per maand, inclusief wegenbelasting, onderhoud en verzekering.

Deel.

Over de schrijver

Arno (1984) schrijft sinds december 2010 voor Automotormedia en heeft zich opgewerkt tot adjunct hoofdredacteur auto's van Driving-Dutchman.com en Testauto.nl. Arno ondersteunt de andere medewerkers bij hun werk en schrijft de meeste nieuwsartikelen. Arno volgt het autonieuws op de voet, maar ook de youngtimer- en aftersales-branche en management gerelateerde zaken in de autowereld spreken hem aan. Helaas bezit Arno op dit moment geen auto.

Laat een reactie na: