Mini 5-deurs krijgt nieuwe 170 pk dieselmotor

0

Mini-5-deurs-krijgt-nieuwe-170-pk-dieselmotor-1Kort na de introductie van de derde generatie van de Mini presenteert het merk nu de Mini vijfdeurs.

Deze geheel nieuwe carrosserievariant wordt onder andere leverbaar met een nieuwe 170 pk dieselmotor en vier versies komen in aanmerking voor 20 procent bijtelling.

Meer ruimte voor passagiers en bagage

De Mini vijfdeurs is 161 millimeter langer (3,982 meter) dan de driedeurs en heeft een 72 millimeter langere wielbasis. De toegenomen afmetingen komen volledig ten goede aan de interieurruimte. De passagiers achterin hebben 72 millimeter meer beenruimte. Dankzij de 11 millimeter hogere daklijn (hoogte: 1,425 meter) en aanpassingen rond de driezits achterbank (60:40 deelbaar) biedt de vijfdeurs 15 millimeter meer hoofdruimte en 61 millimeter meer bewegingsruimte op ellebooghoogte. De inhoud van de bagageruimte is met 67 liter gegroeid tot 278 liter.

Mini-5-deurs-krijgt-nieuwe-170-pk-dieselmotor-2

Nieuwe 170 pk dieselmotor

De lancering van de Mini vijfdeurs gaat samen met de introductie van een nieuwe motorvariant in de Cooper SD. Deze 2,0-liter viercilinder TwinPower Turbo-dieselmotor is goed voor 170 pk en 360 Nm koppel. In combinatie met de standaard handgeschakelde zesversnellingsbak is het gemiddelde brandstofverbruik 4,1 l/100 kilometer, met een bijbehorende CO2-uitstoot van 109 gram per kilometer. De zestraps Steptronic- en Steptronic Sport-transmissie zijn optioneel.

20 procent bijtelling

De vijfdeurs Cooper, Cooper D en Cooper SD  met handbak komen in aanmerking voor 20 procent bijtelling. Voor de twee diesels geldt dat eveneens voor de versies met automatische transmissie. De nieuwe vijfdeurs is standaard voorzien van Dynamic Stability Control (DSC) en Dynamic Traction Control (DTC). De Cooper S en Cooper SD zijn ook uitgerust met Electronic Differential Lock Control (EDLC).

Mini-5-deurs-krijgt-nieuwe-170-pk-dieselmotor-3

Napster en Deezer

Onder de noemer Mini Connected zijn allerlei online diensten beschikbaar, zoals Emergency Call, Teleservices, Minimalism Analyser en Real Time Traffic Information. Een breed aanbod aan apps maakt het gebruik van Facebook en Twitter mogelijk, evenals muziek streamen via Napster en Deezer.

Eind 2014 staat de Mini vijfdeurs in de showroom.

Bekijk hier meer foto’s van de Mini vijfdeurs.

Deel.

Over de schrijver

Arno heeft van 2010 tot april 2015 voor Driving-Dutchman.com geschreven.

Laat een reactie na: