Opel Adam bestaat uit 170 gerecyclede onderdelen

0

Opel-ADAM-recycleKopers van een nieuwe auto verwachten vaak dat ze ook werkelijk in een nieuwe auto zitten. Maar bij de Opel Adam is dat niet geheel het geval. De compacte stadsauto  bevat namelijk 170 gerecyclede componenten.

De gerecyclede kunststoffen zijn onder andere gebruikt voor onderdelen zoals de koplampbehuizing, bumperbeugels, waterafvoer tussen het motorcompartiment en het schutbord en zelfs het inlaatspruitstuk.

Onderdelen minder geneigd te vervormen

Naast dat Opel milieubewust wil zijn met het gebruik van gerecyclede kunststoffen, biedt het materiaal nog meer voordelen. De onderdelen zijn namelijk minder geneigd te vervormen, rekken of krimpen dan nieuwe kunststofproducten. Zo kan het inlaatspuitstuk temperaturen van -40 tot +200 graden Celsius verdragen tijdens de recirculatie van uitlaatgassen.

Jaarlijks meer dan 45.000 ton recyclebaar materiaal

De productie van recyclebare materialen is ook milieuvriendelijker dan de productie van nieuwe materialen, de drukwaarden en temperaturen liggen namelijk lager. Het kost dus minder energie waardoor de CO2-uitstoot lager is. Jaarlijks wordt 45.000 ton gerecycled en recyclebaar materiaal in Opels productiemodellen toegepast. Door het gebruik van de gerecyclede kunststoffen produceert de Opel-fabriek in Eisenach 30 procent minder CO2-uitstoot.

Opel-ADAM

Deel.

Over de schrijver

Joyce Hoogland is freelance journalist en fotograaf. Ze schrijft onder andere voor dagbladen en pakt regelmatig haar camera om portretten te maken, bruiloften vast te leggen en natuurlijk de mooiste auto’s te spotten. Sinds haar eerste auto een Citroen Saxo 1.1 uit 1999 heeft ze een voorliefde voor kleine stadsauto’s en dat is ook het type auto die zij graag voor Driving-Dutchman test.

Laat een reactie na: