Autotest Renault Captur 1.5 dCi 90 Dynamique

Tekst on 17 september 2013 in Renault, Rijtesten met 0 Comments

Renault-Captur-15-dCi-90-Dynamique-1

Kiezen tussen een B-segment en een C-segment auto is in deze tijd best lastig. Let je op je portemonnee of wil je extra ruimte? Net als veel andere merken springt Renault op deze vraag in met een auto die flexibeler is dan een Clio, maar minder duur dan een Mégane. Is de Captur het overwegen waard, of kun je hem beter links laten liggen? Wij testen de dieselversie met de 1,5-liter dCi-motor die 90 pk levert.

Is de Captur het overwegen waard, of kun je hem beter links laten liggen?

Onverzettelijk
Een ding is zeker: de 4,12 meter lange Captur oogt wat mij betreft stoerder dan de Clio en de Mégane bij elkaar. De auto is 4,5 centimeter breder en bijna 12 centimeter hoger van de Clio waarvan hij is afgeleid. De stoere wielen en zwarte beschermranden rond de carrosserie geven de Captur een onverzettelijke uitstraling. Het uiterlijk is met diverse pakketten op smaak te brengen. Stickers op het dak en de motorkap, gekleurde wielen en het dak in een contrasterende kleur, alles is tegen een vriendelijke meerprijs mogelijk.

Renault-Captur-15-dCi-90-Dynamique-2

Eenvoudig bedienbaar infotainmentsysteem
Ook het interieur is leverbaar in een felle kleurstelling. In de testauto is gekozen voor een groene rand rond het R-Link infotainmentsysteem en de ventilatieroosters. Het stuur is zwart, maar dit kan worden geleverd met een leuke print. De afritsbare bekleding is grijs, maar feloranje is net zo goed mogelijk. Het dashboard ziet er overzichtelijk uit, de meeste knoppen zitten daar waar je ze verwacht en zijn eenvoudig te bereiken. De bediening van de cruise control zit op het stuur, voor de radio is er rechts achter het stuur een satelliet geplaatst die je onhandig op de tast moet bedienen.

De gebruikte kunststoffen zijn erg hard en niet alle naden sluiten precies op elkaar aan.

Wat de afwerking betreft heb ik toch wat kleine opmerkingen. De gebruikte kunststoffen zijn erg hard en niet alle naden sluiten precies op elkaar aan. Daarentegen is de vormgeving van de klokkenwinkel wel origineel, met in het midden een digitale snelheidsmeter en aan weerszijden een analoge meter voor het toerental en de tankinhoud. Het R-Link infotainmentsysteem werkt uitstekend. Via het snel reagerende touchscreen bedien je eenvoudig de radio, het navigatiesysteem en kun je muziek van je smartphone afspelen. Naast gegevens over het brandstofverbruik die inzicht geven in je manier van rijden, kun je zelfs de kwaliteit van de buitenlucht aflezen.

Renault-Captur-15-dCi-90-Dynamique-4

Matig zicht naar achteren
Erg handig is de grote lade op de plek waar je normaal het dashboardkastje vindt. De voorstoelen zijn een combinatie van Franse zachtheid en Duitse stevigheid en geven voldoende steun, ook op langere ritten. Een enkeling vind het lastig om een goede zitpositie in te stellen. Zoals gezegd heeft de Renault de Captur voorzien van afritsbare bekleding. Achterin is er voldoende been- en hoofdruimte en net als de voorste inzittenden zitten de achterste passagiers wat hoger dan in de Renault Clio. Op deze manier heb je meer overzicht over het verkeer voor de auto.

Handig is de dubbele kofferbakbodem om bijvoorbeeld spullen uit het zicht op te bergen.

Sportieve rijders missen de lage zitpositie, maar dat is inherent aan het concept van de Captur. Het zicht naar achteren houdt in mijn optiek niet over. De B-stijlen zijn breed en de achterruit is vrij klein. Gelukkig kun je optioneel kiezen voor een achteruitrijcamera. In de kofferbak past 377 liter bagage en met de achterbank naar voren geschoven groeit dit naar 455 liter. Handig is de dubbele kofferbakbodem om bijvoorbeeld spullen uit het zicht op te bergen. Verder kent de Captur geen gekke trucjes, de achterbank is gedeeld neerklapbaar, en dat was het.

Renault-Captur-15-dCi-90-Dynamique-3

Soepele en zuinige motor
Voorin de Captur ligt in dit geval de 1.5 dCi-turbodieselmotor met 90 pk en 220 Nm bij 1.750 toeren per minuut. Het eerste dat opvalt is de rustige loop van het blok en het lage geluidsniveau in het interieur. Ook bij snelheden boven de 130 km/h heerst er rust in de auto. Je hoort dat het een diesel is, maar het kenmerkende geratel neemt nooit de overhand. Onder de 2.000 toeren per minuut merk je dat de 90 paardenkrachten moeite hebben met de 1.145 kilo wegende crossover, maar daarna komt de motor los en trekt hij heel lineair door. Het niet al te grote vermogen speelt de Captur ook parten bij het inhalen. Om snelheid te maken moet je regelmatig terugschakelen.

De toevoeging van een zesde versnelling zou de overige verzetten kunnen inkorten zodat de tussensprintjes wat sneller gaan.

De toevoeging van een zesde versnelling zou de overige verzetten kunnen inkorten zodat de tussensprintjes wat sneller gaan. Opvallend is een licht, overigens niet irritante, resonantie bij accelereren vanaf 110 kilometer per uur in de hoogste versnelling. Erg tevreden zijn we over het verbruik. Lange ritten met een gemiddelde snelheid tussen de 100 en 130 kilometer per uur geven tijdens onze test een verbruik van 1 op 19, met wat meer stadsverkeer stijgt dit naar een nog altijd niet onverdienstelijke 1 op 17. Met de Eco-stand ingeschakeld kun je nog meer brandstof besparen. Hierbij reageert de auto minder fel op het gas en wordt de airco op een lager pitje gezet.

Renault-Captur-15-dCi-90-Dynamique-5

Stevig, maar comfortabel
Sportief is de Captur niet, maar daar is het de auto ook niet naar. Zoals gezegd is het in het interieur lekker stil, ook wind- en bandengeruis zijn nooit in vervelende mate aanwezig. De Captur rijdt veel strakker dan we van andere Renaults gewend zijn. De besturing is mooi direct en de bekrachtiging doet onopvallend zijn werk. Wel heeft het stuur in scherpe doordraaiende bochten, en sterker dan bij andere auto’s, de neiging om terug te willen keren naar de rechtuitstand. Je moet het stuur merkbaar iets steviger vasthouden dan normaal gesproken. De vijfbak schakelt duidelijk en licht, maar haakt af en toe als je snel van de tweede naar de derde versnelling switcht. Het onderstel is soepel geveerd, maar de auto helt niet veel over in een bocht. Ook boven de 140 kilometer per uur blijft de auto vertrouwenwekkend rechtuit sporen, en afremmen naar een lagere snelheid geeft de bestuurder ook een veilig gevoel.

Renault-Captur-15-dCi-90-Dynamique-6

Hoge zitpositie op de koop toe
Is de Captur het overwegen waard? Ik vind van wel. De auto rijdt comfortabel, kan worden uitgerust met alle gemakken die we vandaag de dag van een auto verwachten en is te personaliseren met diverse kleurencombinaties. De interieurruimte is groter dan bij een Clio, maar het prijsniveau bereikt nog niet dat van de Mégane. Wij hebben de Captur met dieselmotor getest, maar hij is er ook met een 90 pk benzinemotor.

Het onderstel is soepel geveerd, maar de auto helt niet veel over in een bocht.

Daarnaast is er een benzineversie met 120 pk die is gekoppeld aan een automaat met dubbele koppeling. De hoge zitpositie en de variabele bagagevloer krijg je op de koop toe. Het zicht naar achteren is beperkt en de materialen waaruit het dashboard is opgebouwd zijn hard, maar de Captur is wel enkele duizenden euro’s goedkoper dan bijvoorbeeld de Opel Mokka. Deze kost minimaal 21.995 euro, de Captur is er vanaf 15.990 euro. Tot slot: zet je de Captur in als leaseauto, weet dan dat alle uitvoeringen, op de automaat na, 20 procent bijtelling hebben.

Bekijk meer foto’s op onze Facebook-pagina.

Technische gegevens:
Brandstof: Diesel
Energielabel/Bijtelling: A/20%
Gem. verbruik: 3,6 l/100 km
CO2 uitstoot: 95 g/km
Cilinderinhoud: 1.461 cc
Cilinders/Kleppen: 4/8
Max. Vermogen: 66 kW/90 pk bij 4.000 Nm
Max. Koppel: 220 Nm bij 1.750 tpm
Acceleratie 0-100 km/h: 13,1 sec.
Topsnelheid: 171 km/h
Transmissie: Handgeschakeld vijf versnellingen
Gewicht: 1.145 kg
Prijs basisversie: € 21.990
Prijs gereden uitvoering: € 24.160

Plus
+ Fijne en zuinige motor
+ Ruim interieur
+ Vriendelijk geprijsd

Min
- Harde materialen dashboard
- Zicht naar achteren
- Geen zesde versnelling

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Current day month ye@r *

Top