Volvo bezorgt maaltijd tot in de kofferbak

Tekst on 21 februari 2014 in Kort nieuws, Volvo met 0 Comments

Volvo-bezorgt-tot-in-de-kofferbakVolvo demonstreert op het Mobile World Congress in Barcelona ‘s werelds eerste eet-bezorgservice die rechtstreeks aan de auto aflevert.

Met de nieuwe dienst (Roam Delivery) kunnen consumenten hun internetbestellingen bij de auto laten afleveren, waar ze zich ook bevinden.
Met Volvo’s nieuwe digitale-sleuteltechnologie kunnen bestuurders bij het doen van een internetbestelling hun auto kiezen als afleverpunt. De bezorgdienst laat vervolgens de eigenaar via zijn smartphone of tablet weten wanneer de bestelling bij de auto wordt bezorgd of wanneer deze iets bij de auto komt ophalen.

Digitale sleutel

Als de bestuurder de bestelling afrondt, geeft hij een digitale sleutel waarmee de bezorger de auto kan openen en sluiten en waarmee de besteller dat kan controleren. Als de bezorging of het afhalen is gebeurd, vervalt de digitale sleutel. Het systeem is gebaseerd op Volvo’s telematica-app Volvo On Call. Hiermee is het onder meer mogelijk om via de mobiele telefoon op afstand de auto te koelen dan wel te verwarmen, de locatie van de auto te zien en het brandstofniveau te controleren.

Afleveren waar de koper werkelijk is

‘Door met behulp van digitale sleutels de auto in een bezorg- en afhaaladres te veranderen, hebben we veel problemen opgelost. We hoeven niet meer te hopen dat de koper thuis is, maar kunnen rechtstreeks leveren op de locatie waar hij zich op dat moment bevindt. Uit de proef is gebleken dat dit zowel de bezorger als de ontvanger aanzienlijke tijdwinst oplevert. Mislukte afleveringen kosten bezorgdiensten naar schatting een miljard euro, dus ook voor hen valt enorme winst te behalen. We gaan verder met het onderzoeken van de digitale sleutels en de voordelen die we hiermee kunnen behalen’, vertelt Klas Bendrik, Group CIO bij Volvo.

Tags: , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Current day month ye@r *

Top